Obtenen un nou tipus de ciment a partir de residus ceràmics

Investigadors de la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat Politècnica de València, l’Imperial College de Londres i la Universitat Estatal Paulista de Sao Paulo (Brasil) han obtingut, a escala de laboratori, un nou tipus de ciment a partir de residus ceràmics. Es tracta d’un material més sostenible que els utilitzats actualment, que obri a més una nova via de negoci per a la indústria ceràmica. Els primers resultats d’aquest treball van ser publicats l’any passat en la revista Construction and Building Materials.

Fins al moment, els investigadors han treballat amb residus de rajoles, de ceràmica sanitària (lavabos i inodors) i de gres porcellànic com a base, obtenint un producte final amb una resistència fins i tot superior als conglomerants utilitzats avui en dia. «Es tracta d’un material totalment nou. La seua principal característica és que no conté ciment pòrtland, la qual cosa el converteix en un material més sostenible que els empleats actualment. Està compost únicament pel residu ceràmic, una substància química activadora i aigua», explica Mª Victoria Borrachero, investigadora de la UPV.

Més informació.

UCC+i Universitat Politècnica de València (UPV Radiotelevisió). Vídeo original en espanyol. Març, 2014

You can leave a response, or trackback from your own site.

Deixa un comentari

*

Enllaços d'interès

Ciència UJI

Investigación UJI
El gusto de investigar
Estudia e Investiga

Agències de notícies científiques

SINC
Alphagalileo
EurekAlert

Associacions i organitzacions

Red de Universidades Valencianas para el fomento de la Investigación, el Desarrollo y la Innovación (RUVID)
Fundación Española para el Fomento de la Ciencia y la Tecnología (Fecyt)
Comcired
Amigos de la Ciencia
Centro Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), webs de divulgación
Asociación Española de Comunicación Científica (AECC)
Asociación Española de Cine e Imagen Científicos (Asecic)
European Union of Science Journalists’ Associatons
World Federation of Science Journalists

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies