Rodríguez Tranche: «La crisi del cinema espanyol és un tòpic del qual és difícil desprendre’s»

«La societat considera que el cinema espanyol és un sector fràgil cal cuidar i protegir, però del qual se sent desenganxada», ha indicat el professor de Comunicació Audiovisual de la Universitat Complutense de Madrid, Rafael Rodríguez Tranche, durant la seua intervenció en el curs d’estiu «El cinema espanyol en la cultura actual: nous models de gestió i creació» celebrat ala Universitat Jaume I de Castelló.

Per a Rodríguez Tranche, parlar sobre la crisi del cinema espanyol «és un recurs fàcil i autoexplicatiu» basat en la seua història i en la seua forma de desenvolupament, que, a excepció de l’època de la Segona República, «sempre s’ha mogut en una inestabilitat permanent» recolzada en el proteccionisme de les administracions públiques, perquè «és cert que s’han fet pel·lícules adaptades a la legislació que han pervertit el funcionament econòmic del sector cinematogràfic espanyol».

Més informació.

Vídeo complet de la conferència en diferents formats.

[Vídeo subtitulat en espanyol per a persones sordes]

SCP UJI. Juliol 2014

You can leave a response, or trackback from your own site.

Deixa un comentari

*

Enllaços d'interès

Ciència UJI

Investigación UJI
El gusto de investigar
Estudia e Investiga

Agències de notícies científiques

SINC
Alphagalileo
EurekAlert

Associacions i organitzacions

Red de Universidades Valencianas para el fomento de la Investigación, el Desarrollo y la Innovación (RUVID)
Fundación Española para el Fomento de la Ciencia y la Tecnología (Fecyt)
Comcired
Amigos de la Ciencia
Centro Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), webs de divulgación
Asociación Española de Comunicación Científica (AECC)
Asociación Española de Cine e Imagen Científicos (Asecic)
European Union of Science Journalists’ Associatons
World Federation of Science Journalists

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies