«Promediando formas»

La professora Mª Victoria Ibáñez explica en la seua intervenció «Promediando formas» la recerca que va servir per fer un model de la figura femenina espanyola mitjana. Per mitjà d’escáneres tridimensionals, els investigadors van gravar les mesures de més de 10.000 dones espanyoles i amb l’ajuda de la teoria de conjunts convexes, i de l’anàlisi estadística de formes mitjançant landmarks, van aconseguir caracteritzar la forma mitjana del cos amb la finalitat d’homologar les talles en la indústria tèxtil i també promoure una imatge real i saludable de la dona. La xerrada s’emmarca dins de les Jornades «En què investiguen els matemàtics de l’UJI?», organitzades pels responsables del Grau de Matemàtica Computacional i del Departament de Matemàtiques de la Universitat Jaume I de Castelló amb la finalitat d’explicar de forma senzilla el seu treball de recerca.

Vídeo amb subtítols en anglès i en espanyol per a persones sordes.

UCC+i UJI. Febrer 2015

You can leave a response, or trackback from your own site.

Deixa un comentari

*

Enllaços d'interès

Ciència UJI

Investigación UJI
El gusto de investigar
Estudia e Investiga

Agències de notícies científiques

SINC
Alphagalileo
EurekAlert

Associacions i organitzacions

Red de Universidades Valencianas para el fomento de la Investigación, el Desarrollo y la Innovación (RUVID)
Fundación Española para el Fomento de la Ciencia y la Tecnología (Fecyt)
Comcired
Amigos de la Ciencia
Centro Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), webs de divulgación
Asociación Española de Comunicación Científica (AECC)
Asociación Española de Cine e Imagen Científicos (Asecic)
European Union of Science Journalists’ Associatons
World Federation of Science Journalists

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies